Populaire kattenrassen in Nederland

Speciaal voor huisdiereigenaren
Made in Germany
Familiebedrijf sinds 1900
10 jaar garantie op accessoires en onderdelen

Veel kattenliefhebbers zullen het met ons eens zijn dat elk kattenras wel iets te bieden heeft. Van de elegante Maine coon met zijn kleurige, lange haren tot de kleine en gezellige Munchkin. Katten zijn eigenzinnige huisdieren. Iedere kat kan een compleet eigen karakter hebben. Toch zijn er bepaalde eigenschappen die per ras vaker voorkomen. Er zijn ontzettend veel soorten katten wat de keuze voor een nieuwe kat soms best lastig maakt. We hebben de meest populaire kattenrassen in Nederland daarom op een rijtje gezet!

De Maine Coon

De Maine Coon is een van de populairste kattenrassen in Nederland. En wij begrijpen waarom. Hun elegante lange haren in de meest prachtige kleuren lijken een beetje op die van een boskat. Maine Coons zijn overwegend rustige genieters. Ze houden van gezelschap maar ze vinden het ook heerlijk om lekker op de bank te liggen. Maine Coons zijn, in tegenstelling tot veel andere kattenrassen, niet vaak bang voor water. 

Maine Coon

De Ragdoll

Felblauwe ogen en een prachtige donzige vacht: maak kennis met de Ragdoll. De Ragdoll is een speelse en vriendelijke kat. Ze zijn van nature sociale katten en kunnen goed met kinderen en andere huisdieren omgaan. Hun leuke karakter maakt deze katten zowel speels en nieuwsgierig als rustig. Hier danken ze overigens ook hun naam aan. In het Engels kan ‘Ragdoll’ vertaald worden als ‘lappenpop’. Dit verwijst naar de relaxte houding van de kat. Ze laten zich gemakkelijk door je optillen en liggen er ontspannen bij. 

Ragdoll

 

De Blauwe Rus

De Blauwe Rus is een kat met een eigenzinnig karakter. Ze doen waar ze zelf zin in hebben en dat kan variëren van minuut tot minuut. Soms willen ze rust en vermijden ze elke vorm van geluid, het andere moment komen ze ineens tot leven en racen ze speels het huis door. De Blauwe Rus is prachtig, met haar blauwgrijze vacht waar ze haar naam aan dankt. Deze elegante kat heeft korte haren en een slank lichaam. Ze zijn vrij zeldzaam in Nederland, dus heb je zelf een Blauwe Rus? Dan ben je in het bezit van een zeldzame kat!

 

Blauwe Rus

De Britse Korthaar

De Britse Korthaar is erg fotogeniek en oogt een beetje als een lieve teddybeer. Deze prachtige kat heeft een sterke lichaamsbouw, brede borst en een dichtbehaarde vacht (die overigens wel wat verzorging vergt). De ogen van de Britse Korthaar zijn de letterlijke eyecatchers: ze variëren van felblauw tot koper, goud of zelfs twee verschillende oogkleuren! Deze kat is vrolijk, geduldig en hecht zich veel aan haar baasje. Vanwege hun prachtige verschijning en hun makkelijke karakter is de Britse Korthaar een erg populair kattenras in Nederland. 

Britse Korthaar

 

De Siamees

Zoek je een kat met een sterke persoonlijkheid? Een vleugje temperament, aanhankelijkheid en eigenzinnigheid maken de Siamees een leuke aanwinst voor het gezin. Deze katten hebben vaak een mooie lichte vacht en felblauwe ogen. Daarnaast is de Siamees een intelligente kat: ze hebben het vermogen om snel iets te leren. Mits ze dat zelf willen natuurlijk.. De Siamees

Bovenstaande vijf kattenrassen zijn slechts een greep uit de vele kattensoorten in Nederland. Er zijn tal van andere populaire kattenrassen zoals de Noorse Boskat, de exotische naakt kat Sphynx of de altijd leuke lapjeskat. Overweeg je om een kat te nemen? Gefeliciteerd! Dan sta je op het punt om er een waardevolle poezenvriend bij te krijgen. Welk kattenras je ook kiest; elke poes of kater is wat ons betreft een aanwinst. Een kat (of hond) in huis is namelijk ontzettend gezellig!